Aquest blog vol ser un espai de difusió d' activitats, bibliografia, artícles, recursos i demès informacions sobre l'acompanyament terapèutic, la salut mental i la discapacitat intel·lectual, entre d'altres. Esteu convidats a participar-hi amb els vostres comentaris i suggeriments. Gràcies per la visita.
Marisa Pugès

19/9/12

Neurones mirall: on tu i jo ens trobem (Carrilet)

Us faig arribar informació d'aquestes jornades organitzades per Carrilet:


neurones mirall


Un dels descobriments recents més intrigants en la ciència cerebral és l'existència de "neurones mirall", un grup de neurones en l'àrea premotora del cervell que són activades no només realitzant una acció ú mateix, sinó també observant a algú més realitzant aquesta acció. Es creu que les neurones mirall augmenten la capacitat d'un individu d'entendre els comportaments dels altres, una habilitat important en les espècies socials com els humans. Un aspecte crític a l'entendre el comportament d'altra persona és reconèixer la intenció de les seves accions - ve per a lloar-me o per a sepultar-me? En el primer diari d'accés obert PLoS Biology, Marco Lacoboni i els seus companys de professió usen la representació de ressonància magnètica funcional (fMRI) per a mostrar que el sistema de neurona mirall rastreja no només les accions, sinó també les intencions dels altres >de *Predicting the future: mirror neurons reflect the intentions of others*. *Predient el futur: les neurones mirall reflecteixen les intencions dels altres*. PLoS Biol 3(3): e109. 22 de febrer de 2005.
En un estudi que amplia el nostre enteniment de la base neuronal de les interaccions socials, els investigadors han mostrat que els individus amb autisme mostren models anormals de l'activitat en el recorregut cerebral que són la base de la comprensió del comportament d'altra gent. L'autisme és un desordre de desenvolupament neurològic mental caracteritzat, en part, per dèficits socials marcats. continua llegint



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els vostres comentaris i suggeriments ens interessen.