Aquest blog vol ser un espai de difusió d' activitats, bibliografia, artícles, recursos i demès informacions sobre l'acompanyament terapèutic, la salut mental i la discapacitat intel·lectual, entre d'altres. Esteu convidats a participar-hi amb els vostres comentaris i suggeriments. Gràcies per la visita.
Marisa Pugès

4/4/12

XX Aniversari d'iPsi noves dates




PONENTS I COORDINADORS

CARMEN AMORÓS

Psicòloga clínica. Psicoterapeuta. Consultora d’Organitzacions. Supervisora, docent i consultora en serveis sociosanitaris d’infància. Experta en Acolliments familiars i Adopcions. Docent en el Postgrau de l’UB i docent en el màster de la Universitat Ramón Llull.

TERESA ANGUERA
Professora del Departament de Metodologia de les Ciències del Comportament de la Facultat de Psicologia de la UB. Es Llicenciada en Psicologia (1972) i en Dret (1997) per la UB, i Doctora en Psicologia (1976) per la mateixa Universitat. Vicerectora de Política Científica de la UB (2008-2010), i Vicerectora de Política Docent i Científica de la UB (2010-actualitat). En 2011 ha sigut nombrada membre del Steering Committee (Doctorate) de la European Universities Association (EUA).

JORGE ARAGONÉS
Metge psiquiatre, psicoanalista. Membre titular i docent de l’Asociación Psicoanalítica Argentina (IPA). Docent d’iPsi, Formació Psicoanalítica.

TERESA ARAGONES
Treballadora social. Màster en polítiques socials i comunitàries
Supervisora institucional i docent en Metodologia del treball social.
Membre del comitè consultor d'iPsi, Centre d'atenció, investigació i docència en Salut Mental.

Mª ROSA ARRIAGA
Metge psiquiatra, psicoanalista.
Membre d’iPsi, Centre d'atenció, docència i investigació en Salut Mental i d’iPsi, Formació Psicoanalítica.
Docent d’iPsi, Formació Psicoanalítica.
Membre de la FEAP
Membre de la Revista Intercanvis, papers de psiconàlisi.

DIANA BARENBLIT
Psicòloga especialista en Psicologia clínica. Psicoanalista.
Sòcia fundadora i vicepresidenta d’iPsi Centre d'atenció, docència i investigació en Salut Mental.
Membre de la junta directiva i docent d’iPsi Formació Psicoanalítica.
Membre de la FEAP.

VALENTÍN BARENBLIT
Metge. Psiquiatra. Psicoanalista (Asociación Psicoanalítica Internacional)
President Honorífic i Director d’iPsi Centre d'atenció, docència i investigació en Salut Mental.
President Honorífic i docent d’iPsi Formació Psicoanalítica.

CARLOS BLINDER
Psiquiatra. psicoanalista. Membre fundador d'iPsi, Centre d’atenció, docència i investigació en Salut Mental, d’iPsi, Formació Psicoanalítica i de l'Escola de Clínica Psicoanalítica amb Nens i Adolescents. Membre de la FEAP.

EDUARDO BRAIER
Metge psiquiatra i psicoanalista. Membre de Gradiva Associació d'Estudis Psicoanalítics. Docent d’iPsi, Formació Psicoanalítica. Membre de Ple dret de Asociación Psicoanalítica Internacional. Membre titular amb funció didàctica de l’A. P. A.

FABRICIO CAIVANO
Llicenciat en Dret Universitat de Barcelona. Periodista, Escola Oficial de Periodisme.
Diplomat en Sociologia en ICESB especialitat educació. Fundador (1974) i director (fins 1997) revista Cuadernos de Pedagogía. Editor i fundador (1988) de la revista CLIJ (Cuadernos de Literatura Infantil y Juvenil)
Membre del Consell Escolar de l’Estat, 1983-1986
Membre del Grup d’Educació de la UNESCO en Espanya, i del de Catalunya.

NÚRIA CAMPS
Psicòloga, Especialista en Psicologia Clínica. Psicoterapeuta.
Directora Servei Psicologia Clínica. Fundació Puigvert.

MONTSERRAT CANAL I RIFÀ
Psicòloga, especialista en psicologia clínica, psicoanalista.
Membre fundador d’iPsi, Centre d’atenció, docència i investigació en Salut Mental, Membre fundador i docent d’iPsi, Formació psicoanalítica. Membre de FEAP, SEPYPNA i de SEPIA.

JOSEP CLUSA
Psiquiatra i Psicoanalista de la SEP. President de la Fundació Congrés Català de Salut mental. Durant més de trenta anys membre del Cos Facultatiu del Servei de Psiquiatria de l'Hospital de Sant Pau: ex-director del Centre de Dia Dr. Pi i Molist i psicoterapeuta de la Unitat de Psicoteràpia.

MIGUEL DÍAZ
Psiquiatra. Psicoanalista.
Membre del Comitè Consultor d’iPsi, Centre d’atenció, docència i investigació en Salut Mental.
Docent de d’iPsi, Formació Psicoanalítica i de l’Escola de Clínica Psicoanalítica amb nens i adolescents.

LILIANA ELSTEIN
Psiquiatra, psicoanalista. Membre fundador d'iPsi, Centre d’atenció, docència i investigació en Salut Mental i d’ iPsi Formació Psicoanalítica. Cap clínic del CSMA Nou Barris. Membre de la FEAP.

Mª VICTORIA FUENTES
Psicòloga especialista en psicologia clínica. Psicoanalista.
Membre d’iPsi, Centre d’atenció, docència i investigació en Salut Mental i membre i docent d’iPsi, Formació psicoanalítica.
Membre de la FEAP.

EMILIANO GALENDE
Metge. Psiquiatra. Psicoanalista.
Director del Doctorado en Salud Mental Comunitaria de la Universidad Nacional de Lanús-Argentina.
Membre del Comitè Assessor d’iPsi, Centre d’atenció, docència i investigació en Salut Mental.

Mª CARMEN GIMÉNEZ
Doctora en Psicologia, psicoterapeuta, professora emèrita de la UB i Membre del Consell Assessor de la Facultat de Psicologia UB. Co-dirigeix el Màster en Psicoteràpia Psicoanalítica orientada a la Xarxa pública en Salut Mental, i participa com a docent en el Màster Oficial de Etica, Ciudadanía y Derechos Humanos de la mateixa universitat, en el Màster d’iPsi y en altres programes de postgrau públics i privats.

AURELI GRACIA
Psicòleg especialista en Psicologia Clínica, Psicoanalista, Co-fundador de l'Espai Obert de Treball Psicoanalític, Co-fundador de la revista Tres al Cuarto.

ALBERTO GRINBERG
Metge Psicòleg. Psicoanalista.
President d’iPsi, Centre d’atenció, docència i investigació en Salut Mental. Vicepresident i docent d’iPsi, Formació Psicoanalítica.
Membre de la FEAP. Soci Fundador de la revista Intercanvis, papers de psicoanàlisi.

VICTOR HERNÁNDEZ
Metge psiquiatre, psicoanalista. Expresident de la SEP. Professor de l’Institut de Salut Mental Vidal i Barraquer. Supervisor de diferents institucions publiques.

Mª JESÚS IZQUERDO
Professora de Sociologia de la UAB. Especialitzada en desigualtat social i de gènere. Directora del grup d'estudis sobre Sentiments, Emocions i Societat.

JOSEPH KNOBEL
Psicòleg clínic. Psicoanalista
Membre fundador i docent de l’Escola de Clínica Psicoanalítica amb Nens i Adolescents de Barcelona.
Vicepresident de la Secció de Nens i Adolescents de la FEAP.

VÍCTOR KORMAN
Psiquiatra i psicoanalista. Membre del Comitè Assessor d’iPsi, Centre d’Atenció, docència i Investigació en Salut Mental.

JOSÉ LEAL
Psicòleg clínic, psicoanalista. Membre del comitè consultor d’iPsi, Centre d’atenció, docència i investigació en Salut Mental. Docent d’iPsi, Formació Psicoanalítica. Consultor. Supervisor clínic i institucional.

VÍCTOR MARTÍ
Psicòleg clínic.
Director de la Fundació Congrés Català de Salut Mental.
Coordinador del CAS de Rubí. Consorci Sanitari de Terrassa.

MERCÈ MITJAVILA
Doctora en Psicologia. Psicoanalista. Especialista en Psicologia Clínica. Professora Titular de la Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Assessora de l'Institut Docent de Sant Pere Claver, Fundació Sanitaria.

JOSEP MOYA
Psiquiatre, psicoanalista.
Coordinador de l’Observatori de Salut Mental de Catalunya.
President de CRAPPSI.

ARCADI OLIVERES
Professor titular del Departament d'Economia Aplicada de la UAB. President de l'Associació Justícia i Pau de Barcelona. President de la Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat. Premi Internacional Alfons Comín 2011.

MIGUEL PERLADO
Psicòleg. Psicoterapeuta (FEAP). Psicoanalista (IPB). Membre de la Junta Directiva d'iPsi, Formació Psicoanalítica. Membre de la International Cultic Studies Association (ICSA). Membre del consell editorial del International Cultic Studies Journal. Coordinador de l'Associació per a la Investigació de l'Abús Psicològic (AIIAP). Coordinador del Grup de Treball sobre Manipulació Psicològica del COPC.

JOAN PIJUAN
Psicòleg especialista en psicologia clínica. Psicoterapeuta.
Membre d’iPsi, Centre d’atenció, docència i investigació en Salut Mental i membre de la junta d’iPsi, Formació Psicoanalítica.

MONTSERRAT POL
Llicenciada en Psicologia. Psicoterapeuta de Ple Dret de l'ACPP, AEPP, FEAP. Psicoanalista SEP-IPA. Consultora d'organitzacions. Docent a l'ACPP i a l'IPB. Consultora d'organitzacions en diverses edicions dels Tallers de Salut i Família, Observació Directa i Consultoria oferts al Institut Català de la Salut.
Vocal de Formació i Vicepresidenta de l'ACPP. Tresorera de la SEP i actualment secretària de l'IPB.

MARISA PUGÉS
Psicòloga especialista en psicologia clínica. 
Psicoterapeuta psicoanalítica membre de la FEAP.
Membre d’iPsi,Centre d’atenció, docència i investigació en Salut Mental i d’iPsi, Formació psicoanalítica.

RAMÓN RIERA
Metge psiquiatre, psicoanalista. President d'Honor d'IARPP-Espanya (secció espanyola de l'Associació Internacional de Psicoanàlisi i Psicoteràpia Relacional). Professor del Màster en Psicoteràpia Relacional.

Mª ELENA SAMMARTINO
Psicòloga clínica. Psicoanalista. Membre de Gradiva –Associació d’Estudis Psicoanalítics- i de l’ACPP- EFPP. Docent de l’Escola de Clínica Psicoanalítica amb nens i adolescents, d’iPsi, Formació Psicoanalítica i de Gradiva.

ANNA SEGURA
Psicòloga, especialista en psicologia clínica, psicoanalista. Membre d’iPsi, Centre d’atenció, docència i investigació en Salut Mental i presidenta d’iPsi, Formació Psicoanalítica.
Sòcia fundadora de la revista Intercanvis, papers de psicoanàlisi. Docent de psicoanàlisi a iPsi, Formació psicoanalítica. Didacta de l’ACPP-EFPP. Membre de la FEAP.

MARGARITA SOLÈ
Metge, psicoanalista.
Membre i docent de Gradiva, Associació d’Estudis Psicoanalítics. Docent de l’Escola de Clínica Psicoanalítica amb Nens i Adolescents. Membre de Sociedad de Estudios Psicosomáticos IberoAmericana. Vicepresidenta de la revista Intercanvis, papers de Psicoanàlisi.

CARLOS TABBIA
Doctor en psicologia (UB), membre fundador de l’Associació Catalana de Psicoteràpia Psicoanalítica (ACPP-EFPP) i del Grup Psicoanalític de Barcelona. Docent de l’ACPP, a iPsi Formació Psicoanalítica, de l’Escola de Clínica Psicoanalítica amb nens i adolescents, de la Societat Italiana de Psicoterapia Psicoanalitica (seu: Sicilia) i a altres institucions de Génova i Savona.

RAÚL VAIMBERG
Llicenciat en Medicina. Universitat Buenos Aires 1979. Doctor en Psicologia per la Universitat de Barcelona 2010. Membre de la International Association for Group Psychotherapy and Groups Processes. Membre d’iPsi, Formació Psicoanalítica. Membre de CRAPPSI Fundació Catalana per la Recerca i Avaluació de les Pràctiques Psicoanalítiques.

ANA ROSA VIDAL
Psicòloga especialista en Psicologia Clínica.
Psicoterapeuta psicoanalítica acreditada per la FEAP.
Vocal de la Junta d’iPsi Formació psicoanalítica.
Experiència professional com a psicòloga clínica i psicoterapeuta en l’àmbit privat i en diferents dispositius infantil i juvenils de l’àmbit públic (URPI Hospital Sant Joan de Déu, CSMIJ, SEAIA, CDIAP).

ÀNGELS VIVES BELMONTE
Metge especialista en Pediatria i Psiquiatria. Psicoanalista (SEP-IPA).
Presidenta Fundació Congrés Català de Salut Mental (2000-2005).
Membre ABE (Asociación Bick España)- Asociación para la Observación de Bebés. Membre Grup Alfa - Institut de Treball Grupal i Familiar.
Docent i supervisora de diferents centres assistencials de la "xarxa" de Salut Mental i directora de diversos seminaris.


                                       



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els vostres comentaris i suggeriments ens interessen.