Aquest blog vol ser un espai de difusió d' activitats, bibliografia, artícles, recursos i demès informacions sobre l'acompanyament terapèutic, la salut mental i la discapacitat intel·lectual, entre d'altres. Esteu convidats a participar-hi amb els vostres comentaris i suggeriments. Gràcies per la visita.
Marisa Pugès

17/4/13

El nen creador. Pilar González Biescas


Benvolgut, benvolguda,

Et convido a la segona conferència del seminari Les Belles Arts de la Psicoanàlisi, amb el títol de El Nen Creador, a càrrec de Pilar González Biescas, el proper divendres 19 d’abril a les 19,30h a la seu de l’ACEC (5ª planta de l’Ateneu Barcelonès, al carrer Canuda, 6 de Barcelona).

Espero trobar-t’hi!. Fins aviat.


EL NEN CREADOR

Pot un nen arribar a ser un creador? A la clínica, el nen posa en joc temes transcendentals que afecten el seu món intern i el seu entorn. Manifesta el seu malestar, la seva curiositat i la seva particular manera d’entendre el món; així és com ell busca les seves pròpies respostes a través de les seves produccions, que, a la vegada, obren noves i punyents qüestions.

En el treball psicoanalític amb nens, s’observa el procés de construcció del subjecte: com es construeix el seu desig, com es formen els ideals i es conformen les identificacions.

Mitjançant diverses històries clíniques, intentarem pensar com, en aquest nen, es va teixint la seva subjectivitat. La trobada entre el nen i el psicoanalista estarà mediatitzada per les produccions del nen i la particular escolta de cada analista, aquest “regne intermedi” del qual ens parlava Jacques Nassif en la presentació anterior d’aquest seminari.

Pilar González Biescas
Psicòloga clínica i psicoanalista

Divendres 19 d’abril a les 19,30h
Aula d’escriptors de la ACEC, Ateneu Barcelonès, 5ª planta. C/ Canuda, nº 6 de Barcelona.
Entrada lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els vostres comentaris i suggeriments ens interessen.