Aquest blog vol ser un espai de difusió d' activitats, bibliografia, artícles, recursos i demès informacions sobre l'acompanyament terapèutic, la salut mental i la discapacitat intel·lectual, entre d'altres. Esteu convidats a participar-hi amb els vostres comentaris i suggeriments. Gràcies per la visita.
Marisa Pugès

23/7/13

SALVADOR ESPRIU: PARAULES QUE FAN COMPANYIA



Els dimecres d'iPsi
SEMINARIS TEÒRICO-CLÍNICS.ZIP
Activitat gratuïta

Durant el curs 2013-2014 la realització d’un mini seminari trimestral servirà per posar en joc la capacitat de condensació i transmissió de temàtiques psicoanalítiques per part de professionals de diferents àmbits i vinculats a la teoria i la clínica psicoanalítica.

Coordinació: Montserrat Canal i Joan Pijuan

2 d’octubre de 2013.  20.15h a 22.15h.   
Salvador Espriu: Paraules que fan companyia a càrrec de Ramon Riera.
  
Salvador Espriu va ser un home torturat. La seva infància i joventut traumàtiques li van marcar la vida. De petit va estar a prop de la mort, dos dels seus germans van morir. Una càrrega emocional massa feixuga per a la família Espriu, que amb la Guerra del 36 i la posterior mort del pare es va acabar de desballestar. En Salvador es va haver de fer càrrec de la subsistència econòmica d’aquella família devastada, com tantes i tantes famílies de la nostra postguerra.
La poesia es va convertir en la seva eina central per combatre les angoixes d’aniquilació que el van perseguir tota la vida. Com ell deia, “En cada paraula m’hi jugo la pell”. Les paraules que treballosament reunia en els seus poemes, amb el seu ritme i la seva música, l’ajudaven a caminar per la vida; “la mort caminada” que en deia ell. Ara la grandesa de la seva poesia, que tant el va ajudar a enfrontar les seves vivències de mort, ens acompanya i reconforta a nosaltres, els seus lectors. Paraules que ens fan companyia.
En aquesta presentació es relacionaran les ferides que va patir a la vida amb alguns dels seus poemes. Les paraules al servei de la supervivència emocional i, al mateix temps, també al servei de la supervivència de la llengua catalana : “Però hem viscut per salvar-vos els mots,/ per retornar-vos el nom de cada cosa.” Un treball, en definitiva, sobre el paper de la música de les paraules en la regulació de les emocions.
.
 
Assistència lliure i gratuïta. Aforament limitat. Es prega confirmació.
Lloc: General Mitre 203 bis, 1er 1a  08023 Barcelona
Tel. 93.417.96.96     centreipsi@comb.cat 
Horari de secretaria: 10:00 a 14:00 i 15:00 a 19:00 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els vostres comentaris i suggeriments ens interessen.