Aquest blog vol ser un espai de difusió d' activitats, bibliografia, artícles, recursos i demès informacions sobre l'acompanyament terapèutic, la salut mental i la discapacitat intel·lectual, entre d'altres. Esteu convidats a participar-hi amb els vostres comentaris i suggeriments. Gràcies per la visita.
Marisa Pugès

30/1/14

Taller de reflexió teòrico-clínica sobre Acompanyament terapèutic



L'Associació d'Acompanyament Terapèutic de Barcelona inaugura aquest primer TALLER DE REFLEXIÓ TEÒRIC/CLÍNIC sobre Acompanyament Terapèutic.

Aquest taller es crea amb l'objectiu d'oferir un espai de formació, reflexió i acompanyament als professionals que estan treballant en l'àmbit quotidià dels usuaris/pacients, realitzant funcions d'acompanyament terapèutic o similars en l'àmbit comunitari i domiciliari. És el que anomenem: espai d'acompanyament a l'acompanyant terapèutic.
Què fem quan fem d'acompanyants terapèutics (at)?, Quin és l'objectiu de la nostra tasca?, Què ens passa?, Què ens trobem en el dia a dia?, Com reaccionem davant algunes situacions conflictives? Com ens posicionem davant els familiars? Què fem? Què diem? Què no hem de fer ni de dir? Com entenem el què està passant en la relació amb aquella persona? Què aportem amb el nostre rol? I els nostres límits?
Com anem construint el cas amb la resta de l'equip? Com i quina informació recollim i transmetem? Com ens inserim en un equip?... moltes preguntes que es fan a aquesta trobada amb l'altre des d'un rol tan proper i amb un marc tècnic i conceptual tan necessari i tan poc definit a priori.
Treballarem amb una metodologia entre la presentació clínica i el grup d'estudi, sobre els casos aportats pels assistents, ja sigui en forma de vinyetes, escenes, anècdotes clíniques o situacions conflictives, amb l'ànim d'establir un espai de participació i aprenentatge enriquidor per a tots.
Compartirem diferent material bibliogràfic existent sobre aquesta temàtica i altres temes relacionats, i reflexionarem amb la mirada supervisora del conductor del taller.
També comptarem amb la participació de diferents professionals convidats que aportaran la seva expertesa al grup.

Adreçat a:

Acompanyants terapèutics, acompanyants, PSI, infermers, gestors de casos, auxiliars de tutela, educadors socials i tots aquells professionals que realitzen la seva tasca en el medi natural de les persones que necessiten d'un suport més ampli i individualitzat, en l'àmbit de la Salut Mental, la discapacitat intel·lectual, les addiccions, l'autisme, les necessitats educatives especials, les demències i les seqüeles neurològiques, etc.


Activitat en realització.


Referents: Adolfo Berenstein
                 Jaume Petit
                 Marisa Pugès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els vostres comentaris i suggeriments ens interessen.